LAW9 Pieterpad 01

De volgende ochtend stond ik vroeg op en vond mijn ontbijt beneden al klaargezet. Het was werkelijk berenkoud in de stal. Snel dronk ik de reeds lauwe thee en at ik de boterhammetjes (allebei, een lunchpaketje maken en meesmokkelen zat er hier duidelijk niet in) en het (verse?) eitje.
Daarna vroeg ik de gastheer of ik misschien van de telefoon gebruik mocht maken om de eventuele gastadressen die ik nog niet had kunnen bereiken te bellen,. Met duidelijke tegenzin haalde mijnheer Bakker in dezelfde stal een deur van het slot waarachter zich een heus verwarmd huiskamertje bevond. De bakkelieten telefoon was aangesloten op een echte tikker en voor 50 cent per tik mocht ik, onder streng toezicht, mijn gang gaan. Ik hield het maar bij één telefoontje naar mijn eerstvolgende stop. Een vriendelijke mevrouw in Garnwerd zou mij ’s avonds van harte welkom heten.

Snel ging ik op pad. Zoals gezegd was het koud, maar van lopen wordt je gelukkig snel warm. En ondanks de dreigende lucht bleef het vooralsnog droog.

Aan het eind van het dorp stond een wegwijzer: Pietermaritzburg 9200 km, St Petersburg 1806 km, maar de St. Pietersberg slechts 464 km.
Dat moet te doen zijn!

< vorige etappe
volgende etappe >

Dit vind je misschien ook leuk...