overstappen

Vandaag heb ik (eindelijk) het overstappen van de Nuon naar Greenchoice geregeld!

Na de misleiding door Nuon van hun natuurstroomklanten werd dat naast een consumenten claim hoog tijd.

Vanaf 20 december gaat het in. Dat kon voor alleen de electra wel eerder, maar voor gas geldt een langere opzegtermijn. Als je dat vervolgens onafhankelijk van elkaar laat ingaan dan zit je voor de rest van je contract aan gescheiden nota’s e.d. vast….

Het was een beetje doorvragen, maar uiteindelijk is het ook nog een hele leuke deal geworden:

  • een contract tot 1 december 2014 voor stroom en gas tegen vaste tarieven.
  • die vaste tarieven zijn momenteel lager dan de huidige variabele tarieven (die wellicht alleen maar blijven stijgen)
  • op die vaste tarieven geldt ook nog eens eens flinke actie korting voor nieuwe klanten

Hun variabele tarieven voor uiteraard 100% groene stroom zijn al gegarandeerd 0,25% lager dan die voor grijze stroom van de regio leveranciers (zoals Nuon). Niks extra betalen voor groene stroom dus, maar juist minder. De korting op de afgenomen stroom wordt daarnaast nog eens verdubbeld als je zelf terug levert, zoals ik. Maar helaas geldt dat weer niet voor de afgenomen stroom tegen een vast tarief. Daar had ik al met al die slimme meter dus uiteindelijk toch niet voor nodig gehad… Maar in dit geval ben ik zo echter toch nog veel goedkoper uit. En als ik het contract niet verleng, dan gaat het gewoon stilzwijgend over in een contract zonder opzegtermijn met variabele tarieven én alsnog die terug lever korting.

logo Zaanse Energie KoöperatieNog leuker is dat ik het contract heb afgesloten via de Zaanse Energie Koöporatie (ja echt, met zo’n 60’s K i.p.v. een C). Die krijgen dan namelijk van Green Choice per afgenomen kwh een extra bedragje om te investeren in authentieke- of nieuwe windmolens in de buurt. Zoals de windhaan bij de Groote Weiver. En daar kunnen ze mij dan straks weer lokaal opgewekte stroom van gaan leveren…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.